25. mar, 2022

Hvordan sosialisere en hund som er myk mot annen hund:

Noen valper er myke, de har genetisk dette utgangspunktet. Hvordan mener jeg at man skal gå frem for å få hunden mer solid mot annen hund, for myk vil den alltid være, men resultatet kan bli så ulikt i forhold til hvordan man går frem i sosialiseringsjobben med annen hund.

Det er viktig at man møter hunder tidlig, allerede ved 8 uker, eller i valpekassen naturligvis, men ikke hvilke som helst hund. Hva for type hund er viktig å møte? Mange hunder er «snille», men det er viktig å møte hunder med riktig energinivå.

Hvis jeg tar med valpen min på 8 uker og møter en 8 mnd veldig glad valp, med høyt energinivå. Ja, den er «snill», men den blir alt for mye for min lille valp, eller for en eldre valp som er forsiktig. Derfor møter jeg kun hunder som har et lavt energinivå, i begynnelsen er det bare positivt at hunden ikke bryr seg om valpen i det hele tatt. Dette gjør at valpen takler situasjonen og får en god og trygg opplevelse. Jeg møter også kun hunder der valpen må ordne opp selv. Jeg legger til rette i hvilke hund jeg lar valpen møte, slik at den har mulighet til å ordne opp møtet på en trygg og fin måte. Dette gir valpen selvtillit og trygghet til veien videre.

Etter hvert kan den møte hunder som er trygge og rolige, men kanskje ønsker å lukte litt mer på valpen, leke forsiktig med valpen, alt dette skjer gradvis i valpens tempo. Her er det jo viktig å lese hundens språk.

Man møter jo også hunder som har et høyt energinivå, har aggresjon på vei. Selv om man ikke lar hunden hilse på disse hundene så leser jo valpen språket til den hunden man møter eller trener sammen med. Da bruker jeg å være mest mulig rolig, bare får kontakt med hunden min, gå fort forbi, bruke frem kommando osv. Det å bare gå på synes jeg en god løsning. Jeg er har erfart at da får hunden erfaring av at dette går bra, den andre hunden kommer ikke bort. For ja, det er mye språk man møter i møtende hunder. Gå gjerne på steder der man møter mye hund, på camping, hundeklubber, stevner, utstillinger, byturer osv.

Det å få mange gode erfaringer, pluss en trygg fører gjør at man får en trygg hund i møte og ved hilsing på andre hunder. En trygg hund er en glad hund.

Chodsky Pes frøkna Bella og en liten søt Shetland Sheepdog valp ❤

Nyeste kommentarer

30.05 | 17:10

Hej kennel
Vi har mistet en zobel skønhed og kan se I tænker at få parret jeres zobel tæve. Vi vil høre om vi evt kan komme i betragtning til en zobel tæve? Venlig hilsen Inger Jensen

30.03 | 07:53

Hei 😊 Jeg er interessert i en Shetland sheepdog tispe. Kan jeg stå på liste? Jeg ringer når/hvis det blir aktuelt med valp. Mvh Inger-Lise Seipajærvi

08.04 | 13:27

❤️

Del denne siden