5. mai, 2021

Hvordan skal man takle andre oppdrettere og hundeeiere i oppdretterverden?

Det er her alltid noen som vil deg vondt, eller som noen skrev: «We are all bad in someones story». Jeg har jo drevet med oppdrett i snart 12 år og har opplevd litt av hvert på veien og merker at jo mindre et miljø er jo mer synlig blir det og jo vanskeligere og mer personlig blir det. En annen ting er hvis du gjør det «bra» i oppdrett, at du blir en populær oppdretter så får du alltid noen i mot deg, mulig på grunn av sjalusi eller at de ikke liker slik du tenker i ditt oppdrett, at du går litt dine egne veier med ditt oppdrett, tenker annerledes, har ulike meninger med noen, får valpekjøpere som andre vil ha osv. Har selv på veien hatt slike egoistiske tanker, hvis man er ærlig med seg selv, så har nok de fleste hatt det mer eller mindre. Har jobbet med meg selv på området, det er for eksempel ikke så rart at valpekjøpere vil ha hund fra andre kennel enn deg, de har jo faktisk veldig bra hunder, det er aldri bare du som sitter på bra hunder, det er ikke bare du som har de beste brukshundene/hundesporthunden, det er ikke bare du som tenker helse i avl, det er ikke bare du som har de mest rasetypiske hundene, det er ikke bare du som har miljøsterke hunder, det er jo faktisk en realitet. Dette er noe vi oppdrettere burde jobbe med, jobbe mye med oss selv på området. Andre oppdrettere gjør også en god jobb. En annen ting er at alle oppdrettere kan ikke være enige om alt innen avl, vi må godta at andre har andre meninger, for det kommer man aldri unna, mennesker tenker ikke likt.

Så hvordan takler man baksnakking, hvordan takler man at andre sier ting om ditt oppdrett som er negativt eller faktisk ikke stemmer, hvordan takler man at noen folk alltid vil ha negative tanker til deg, uansett hva du gjør? Etter min mening, ikke alt jeg har tenkt ut selv uten hjelper fra kloke hoder:

-          Ikke gå i deres fotspor, selv om de snakker negativt om deg, ikke snakk negativt om dem.

-          Tenk at andre oppdrettere tenker annerledes enn deg, sånn vil det alltid være.

-          Man må ha tru på seg selv og sitt oppdrett, stå for det man gjør.

-          Viktig å ha oppdrettervenner som man kan snakke oppdrettertanker/meninger med, folk som er der for deg, det er vel noe av de viktigste for å holde ut i denne litt tøffe oppdretter verden med så mange ulike folk.

-          Hold deg unna facebook og andre foraer der folk sitter bak tastaturet og slenger ut hva enn de måtte mene.

-          Tenk selv, ikke ta til deg alt folk forteller deg «for god fisk» ikke heng deg på baksnakkingen og skitkastingen. Alt alle sier er ikke en sannhet. Det er alltid tre sannheter, den enes sannhet, den andres sannhet og selve sannheten.

-          Hvis det er noe du ønsker å fortelle en annen oppdretter, ta privat kontakt med vedkommende, ikke sleng dine meninger rundt til alle andre oppdrettere og hundeeiere, gi hun/han din kunnskap, fortell hva du er uenig i. Dette er et tegn på at du vil rasens beste og ikke bare sverte en annen oppdretter. To forskjellige ting det der gitt.

-          Vær et godt menneske, unn andre fremgang

-          Og sist men ikke minst, tenk rasens beste, hva burde man gjøre for å få rasen bedre, hvordan burde man gå frem for å få rasen bedre, hvordan burde man kommunisere med andre oppdrettere for å få rasen bedre, for det er vel det som er målet, eller?

Love&Peace

Bilde er av Bella og mora Lena

Nyeste kommentarer

30.05 | 17:10

Hej kennel
Vi har mistet en zobel skønhed og kan se I tænker at få parret jeres zobel tæve. Vi vil høre om vi evt kan komme i betragtning til en zobel tæve? Venlig hilsen Inger Jensen

30.03 | 07:53

Hei 😊 Jeg er interessert i en Shetland sheepdog tispe. Kan jeg stå på liste? Jeg ringer når/hvis det blir aktuelt med valp. Mvh Inger-Lise Seipajærvi

08.04 | 13:27

❤️

Del denne siden