25. apr, 2021

Trening av hund under båndtvangen fra 1. April til 20. August

I 4 mnd og 20 dager per år er det båndtvang i Norge, hvordan kan man trene hunden sin i båndtvangen, her er noen ideer til hva man kan gjøre:

Å sykle med hunden: Å sykle på asfalt om sommeren er ikke spesielt lurt på grunn av hundepotene, men grusvei er komfortabel samtidig som det styrker hundepotene. Fordelen med sykling er at man kan holde såpass høy hastighet at hunden får bedre kondisjon, noe som er positivt for å holde hunden godt musklet og i kondisjon i den perioden det er båndtvang.

Bære kløv med hunden: Hvilken argumenter finnes det for å trene hunden med kløv? For det første gir dette ganske annerledes trening som styrker muskulaturen betydelig og samtidig har du mulighet til å variere tyngde slik du ønsker. Hvis du har fjell og natur som du kan utnytte, da er hundekløv et alternativ du kanskje bør vurdere.

Å trekke med hunden: Hvorfor skulle man ønske å trene en støver slik? Å styrke muskulatur hos hunder kan være nyttig for å forbedre fysikken, formen og evnen til å arbeide hardt. Vi er ikke spesielt glad i styrketrening for hund, fordi vi har en enkel prinsipp om at hunden blir best trent ved å jakte. Når hunden jakter så tilpasser den over tid fysikken til å takle oppgaven. Likevel må man si at under båndtvangstiden så kan det være aktuelt å trene muskulaturen noe for å vedlikeholde, men det kan kanskje være lurt å begrense treningen noe.  Det er i alle fall en meget god måte å tømme hunden for energi.

Å svømme med hunden: Som for oss mennesker er svømming bra for hunden, da det er skånsomt og det trener både styrke, kondisjon, bevegelighet, koordinasjon og balanse. Og så er det jo gøy! Og noe du og hunden din kan gjøre sammen. På en varm sommerdag er det perfekt aktivisering, hvor hunden også får kjøle seg ned.

Til slutt vil jeg si at det er viktig å trene hunden gradvis opp på aktiviteter de ikke er vant til og husk at de skal være ferdig utviklet til denne aktiviteten. Og bruk riktig utstyr som passer til din hund og ikke minst i forhold til denne aktiviteten du skal gjøre.

Kilde: Jakt og fiske

Bilde av Diva som bader ❤ 

Nyeste kommentarer

30.05 | 17:10

Hej kennel
Vi har mistet en zobel skønhed og kan se I tænker at få parret jeres zobel tæve. Vi vil høre om vi evt kan komme i betragtning til en zobel tæve? Venlig hilsen Inger Jensen

30.03 | 07:53

Hei 😊 Jeg er interessert i en Shetland sheepdog tispe. Kan jeg stå på liste? Jeg ringer når/hvis det blir aktuelt med valp. Mvh Inger-Lise Seipajærvi

08.04 | 13:27

❤️

Del denne siden