17. mar, 2021

Ryktespredning og hvordan det påvirker rasen

Vil gjerne ha med et innlegg fra Kennel Lebrany, som også gjelder flere oppdrettere i Norge av rasen Chodsky Pes. Det er trist at det skal være sånn, håper virkelig at vi slipper å ha det sånn i fremtiden ❤

Et sted går grensen, selv for oss

Nå kommer det en liten utblåsning fra oss, som har ligget å ulmet lenge. Jeg er både konfliktsky, syns det er ubehagelig med mennesker som ønsker å ødelegge for andre, jeg syns det er unødvendig og ta ting i det offentlige rom som er mellom privatpersoner, i tillegg til at jeg har for mye utfordringer på eget personlig plan til at jeg orker å ta tak i usanne rykter. Men nok er nok!

Vi har tenkt og håpet at dette skulle blåse over, og har sittet stille i båten lenge, men dessverre så har det bare blitt verre med tiden og vi er nødt for å komme med en reaksjon.

Over lang tid nå har vi og noen andre kennel i Norge blitt beskyldt for å avle på syke dyr, at vi bare får syke avkom, at vi faker helseresultater og vi har tilogmed blitt beskyldt for at eneste grunnen til at vi bruker «Hund helt på grensen» som mentaltester av våre hunder og tester av våre valpekull er fordi at vi har så dårlig hunder at vi ikke tør og gjøre det offentlig.

Vi har full forståelse for at det er misunnelse i oppdretterverden, vi har full forståelse for at alle ikke kan mene det samme som oss og ha like tanker, og vi har full forståelse for at vi alle ikke kan være enig om alt. Men vit en ting, alle våre kombinasjoner er nøye planlagt og vurdert.

Det vi har null forståelse for er at enkelte oppdrettere og mennesker bevist prøver å ødelegge for andre på et daglig plan. Dette har pågått i lang tid nå, hvor vi blir jevnlig ringt av potensielle valpekjøpere og folk som er interessert i rasen vår hvor vi blir konfrontert med at enkelte norske oppdrettere og mennesker har sagt at de burde holde seg langt unna vårt oppdrett fordi vi kun avler på syke dyr. Jeg er jo, som mange vet veldig aktiv i mange forskjellige hundemiljø og ble senest møtt med denne usannheten også på hundetrening for noen uker siden, og tro meg, det er ikke første gang dette skjer.

La meg si én ting helt klart, VI AVLER IKKE PÅ HVERKEN FYSISK ELLER MENTALT syke dyr og kommer heller aldri til å gjøre det! Vi har per idag kun hatt 2 chodsky pes kull, på Mia z Letinské kovárny, hun er hverken syk fysisk eller mentalt eller avlet sykdom per idag. Hun har 11 flotte avkom etter seg som alle er flotte hunder som gjør eierene sine glade.

Det er både sårende, frustrerende, irriterende og psykisk utmattende å bli beskyldt for ting som ikke har rot i virkeligheten og jeg fatter ikke hvordan enkelte mennesker kan ha slik ondskap i seg. Det er helt okei at man er uenig, men å spre eder og galle bare for å være slem, er det virkelig nødvendig?

Jeg jobber, som flere vet, som veterinær. Jeg har en 6,5 årig utdannelse hvor jeg lærer om dyresykdommer og akuttmedisin. Jeg jobber oppi sykdom og dårlig avl HVER eneste gang jeg er på jobb, og jeg blir så frustrert over de hunder med sykdom som går i avl. Hvordan kan jeg på ene siden vie mitt liv til dette yrke, se hvilke utfordringer mange har pga sykdom, for så å avle på sykdom etterpå selv? Det henger jo virkelig ikke på greip!

Jeg legger ved link til hjemmesiden vår hvor litt av våre tanker er rundt vår avl. Vi etterstreber og avle fysisk og mentalt friske hunder, og vi tester våre hunder hos «Hund helt på grensen» utelukkende fordi de har massiv kunnskap. Vi bruker enormt med tid, lidenskap, kjærlighet, og økonomi på vårt oppdrett og ville aldri avlet på sykdom overhode. Vi er veldig stolte av alle de hundene vi har i kennelen vår idag og viser de gledelig frem til de som måtte ønske.

Vær så snill, tenk litt over hva du sier og gjør og hvilke konsekvenser det har for de rundt deg, for du vet virkelig ikke hva folk sliter med bak fasaden. Og jeg håper virkelig at potensielle valpekjøper klarer å se forbi disse menneskene som aktivt er med på ødelegge og splitte chodsky pes miljøet i Norge og aktivt sverter andre oppdrettere, for det er ingen som er tjent med.

Jeg håper, ønsker og tror at vi alle ønsker det beste for rasen, selvom vi har litt forskjellig syn - og det er faktisk plass til oss alle!

Og til dere som både tar kontakt og informerer oss om dette og allikevel klarer å se forbi dette tullet og har tro på oss - tusen takk, og til dere fantastiske mennesker som har kjøpt valp av oss til tross for at dere har blitt advart om å ikke gjøre det; tusen takk Hadde det ikke vært for dere, så hadde vi ikke orket mer!

Bilde av Mia, Bella og Karma ❤

Kommentarer

Mona Nøstvold

08.04.2021 13:27

❤️

Nyeste kommentarer

30.05 | 17:10

Hej kennel
Vi har mistet en zobel skønhed og kan se I tænker at få parret jeres zobel tæve. Vi vil høre om vi evt kan komme i betragtning til en zobel tæve? Venlig hilsen Inger Jensen

30.03 | 07:53

Hei 😊 Jeg er interessert i en Shetland sheepdog tispe. Kan jeg stå på liste? Jeg ringer når/hvis det blir aktuelt med valp. Mvh Inger-Lise Seipajærvi

08.04 | 13:27

❤️

Del denne siden